Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van de nieuwste natuurlijke producten in ons gamma.
Slimme combinaties plantaardige eiwitbronnen superieur aan dierlijke!

Slimme combinaties plantaardige eiwitbronnen superieur aan dierlijke!

Plantaardige eiwitten worden dikwijls beschouwd als minder waardevol en minder biologisch beschikbaar (opneembaar t.h.v. de darm) dan eiwitten uit vlees, zuivel of eieren. Maar het tegendeel is waar! Recente wetenschappelijke studies toonden immers aan dat slimme combinaties van plantaardige eiwitbronnen beter zijn dan dierlijke eiwitten!Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen van het lichaam. Ze zijn onder andere belangrijk voor de opbouw van spieren, ze bieden bescherming tegen infecties én ze zorgen voor herstel en vernieuwing van alle cellen in ons lichaam. Daarom is het cruciaal dat we voldoende eiwitten - in een evenwichtige verhouding - opnemen.


Lees hieronder waarom:

1. Dierlijke eiwitten hebben ook een keerzijde

Dierlijke producten zijn rijk aan eiwitten, maar bevatten helaas ook veel verzadigde vetzuren en cholesterol. Plantaardige eiwitbronnen daarentegen zijn arm aan deze stoffen, die het risico op cardiovasculaire aandoeningen vergroten. Tussen dierlijke en plantaardige eiwitbronnen zijn er nog verschillen. Zo bevatten dierlijke producten vaak allergenen (lactose), toegevoegde hormonen, antibiotica en, niet onbelangrijk, veel meer calorieën dan plantaardige eiwitbronnen!

2. Plantaardige eiwitbronnen geven u wél alle essentiële aminozuren

Ons lichaam kan niet alle aminozuren aanmaken. Daarom zijn we voor de opbouw van eiwitten heel sterk afhankelijk van wat we eten. De aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken heten essentiële aminozuren. Eiwitten met een hoge biologische waarde bevatten dan ook relatief veel essentiële aminozuren in de juiste verhouding (overeenkomend met die in het menselijk lichaam). Precies naar deze eiwitten moeten we op zoek gaan! Sommige plantaardige producten zoals bruine rijst, erwten en hennep bevatten uitzonderlijk veel eiwitten met een interessant aminozuur profiel en kunnen dus dienen als een perfect plantaardig alternatief, die bovendien vrij is van allergenen! Als je daarnaast nog eens slimme combinaties maakt van dergelijke eiwitbronnen die elkaars aminozuurprofiel aanvullen dan bekom je een eiwitbron die zelfs superieur is aan dierlijke eiwitbronnen! De 3 eerder vernoemde proteïnepoeders vormen samen een superieur complex met een compleet spectrum aan aminozuren!

3. Consumeer plantaardige eiwitten en je krijgt er gratis vitaminen, mineralen en fytonutriënten bij!


Enkele voorbeelden

Bruine rijst zit boordevol biologisch hoogwaardige eiwitten, in tegenstelling tot zijn bekendere broertje, de witte rijst. Naast heel wat essentiële aminozuren bevat bruine rijst ook koolhydraten, ijzer, thiamine, fosfor en kalium! Zowel de bruine rijst als erwten zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar een voedingsbron om de spiermassa op te bouwen of te handhaven, of gewoon om extra eiwitten toe te voegen aan het dieet. Ze vullen elkaar dan ook perfect aan qua aminozuursamenstelling.

Hennep is een rijke bron van proteïnen, die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen en is bovendien een complete eiwitbron, omdat het alle essentiële aminozuren bevat! De twee belangrijkste eiwitten in hennepzaad zijn edestine en albumine. Dit zijn beide hoogwaardige opslag eiwitten, die bovendien gemakkelijk verteren en beduidende hoeveelheden van alle essentiële aminozuren bevatten, waaronder arginine.

Andere voorbeelden van plantaardige producten die alle essentiële aminozuren bevatten zijn quinoa, boekweit, soja, chia en hennepzaad.


Biotona Bio Veggie Protein Raw “Een superieure plantaardige eiwitbron”

 

Biotona Bio Veggie Protein Raw is een optimaal proteïnepoeder samengesteld uit excellente plantaardige eiwitbronnen en kan snel en eenvoudig worden toegevoegd aan het dieet. Het levert een compleet spectrum aan aminozuren door de combinatie van een geconcentreerde eiwitfractie uit bruine rijst (met een aminozuurprofiel dat zeer dicht aansluit bij dat van moedermelk) en het eiwitpoeder uit erwten en hennepzaden. Biotona Veggie Protein is ontwikkeld om te voldoen aan de eiwitbehoeften van vegetariërs/veganisten, sporters, mensen op een eiwitdieet of bedoeld voor mensen die een alternatieve, plantaardige maar kwalitatieve eiwitbron zoeken voor dagelijks gebruik. Biotona Veggie Protein bevat per portie van 15g ongeveer 3 g BCAA’s (=Branched Chain Amino Acids of vertakte keten aminozuren; (iso)leucine en valine). Deze aminozuren komen direct in de circulatie terecht en laten zich bijzonder goed inbouwen in het spierweefsel.


Enkele bijzondere eigenschappen:

 • Vormt een plantaardige bron van eiwitten
 • Bevat compleet spectrum aan (essentiële) aminozuren
 • Bevat geen verzadigde vetzuren waardoor het risico op cardiovasculaire aandoeningen niet vergroot (in tegenstelling tot dierlijke eiwitbronnen)
 • Draagt bij tot het behoud en de groei van de spiermassa
 • Draagt bij tot het behoud van normale botten
 • Is ideaal voor eiwitdiëten

 

Ik zoek een product voor
Ik zoek op ingrediënt


  Biotona op facebook

  Product in de kijker

  Ricinus

  Ricinus

 • Reinigend – verzachtend – hydraterend
 • Droge, onzuivere en gevoelige huid
 •  

  Lees meer »

  Winkels in de buurt

  Start adres: