Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van de nieuwste natuurlijke producten in ons gamma.
Niet alle (groene) superfoods zijn gelijk

Niet alle (groene) superfoods zijn gelijk

Dat verse groenten boordevol vitaminen, mineralen en andere fytonutriënten zitten wist je natuurlijk al. Groene superfoods als gerstegras, tarwegras, chlorella en groene thee zijn zo rijk aan goede inhoudsstoffen dat je er slechts een kleine hoeveelheid van moet nuttigen om jezelf een dagelijkse gezondheidsboost te geven. Waar dien je op te letten als je ze koopt? 

Als we er vanuit gaan dat je iets wilt dat is heel gezond is, goed smaakt en je een natuurlijke energieboost bezorgt, let dan zeker op de volgende kenmerken als je in de superfood-afdeling staat!

Kijk uit naar ‘raw’ of ‘living’ food.

Dit is voedsel dat niet verhit werd (niet boven 42 °C) en een minimum aan bewerkingen heeft ondergaan. Een goed verwerkingsproces zorgt er namelijk voor dat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Je behoudt bovendien een levendige smaak die heel dicht aanleunt bij het verse product.

Omdat vers en rauw voedsel niet zo lang bewaart en de beschikbaarheid ervan varieert afhankelijk van de regio en het seizoen, zijn er verschillende processen om superfoods te drogen of te verwerken. Een opsomming van enkele droogprocessen die geen temperaturen boven 42°C bereiken.

 • Vriesdroging wordt erg veel gebruikt voor het conserveren van levensmiddelen. Het drogen van bevroren vers materiaal gebeurt door de sublimatie van de ijskristallen naar waterdamp.
 • Ook sappen van bv. tarwegras kunnen gedroogd worden op een manier die garantie geeft op een ‘raw’ eindproduct. Dit kan gebeuren via sproeidroging bij gecontroleerde temperatuur, waarbij het verse sap verneveld wordt en in enkele minuten tot een smaakvol poeder verwerkt wordt.
 • Tot slot bestaan er hele speciale droogprocessen met infraroodgolven garanderen het behoud van smaak, kleur en fytonutriënten in het eindproduct.
 • Maar veel superfoods worden ook gewoonweg gedroogd bij lage temperatuur  (eventueel in open lucht) onder gecontroleerde omstandigheden. Dit is een zeer natuurlijk en traditioneel proces dat al eeuwenlang toegepast wordt om voedsel langer te kunnen bewaren.

 

Kijk uit naar producten die van 100% biologische teelt zijn.

En dit voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
Het eten van biologische producten helpt om de totale toxische belasting van uw lichaam te verminderen. Planten en dieren aangeduid als "biologisch" zijn niet behandeld met: 

 • pesticiden
 • herbiciden
 • meststoffen uit synthetische ingrediënten
 • ioniserende straling
 • groeihormonen
 • antibiotica

 

Zoek naar producten vrij van bewaarmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!

 

 

Biotona Bio Supergreens Raw is een superieur mengsel met enkel de beste biologische en groene raw superfoods! Het mengsel bestaat uit 100% pure groene voedselbronnen, elk met hun waaier aan fytonutriënten en natuurlijk aanwezige voedingsstoffen. Biotona Supergreens bevat het poeder van tarwegras-, havergras-, luzernegras-, KAMUT® khorasangras- en gerstegrassap. Daarnaast bevat deze mix chlorella en spirulina, twee superalgen die vanwege hun superieure nutritionele samenstelling, rijk aan proteïnen, een ideale en volledige voedingsbron vormen. Bevat verder gevriesdroogd poeder van broccoli, kale en spinazie, boordevol waardevolle stoffen en zeewieren uit Schotland (Seagreens® blaaswier en knotswier), één voor één met een breed en uniek nutritioneel profiel. Biotona Supergreens is helemaal compleet dankzij de toegevoegde pure Matcha of excellente groene thee uit Japan, de in zuiver bronwater gekweekte waterkers én de bladeren van Moringa oleifera die ook wel de “wonderboom” genoemd wordt.

 

U kan Biotona Bio supergreens gemakkelijk toevoegen aan smoothies of shakes in combinatie met vruchten(sappen) of andere superfoods, melk, yoghurt of water als tussendoortje.

 

Wist je dat…

... je het best de voorkeur geeft aan poeder van grassap? Het persen tot sap zorgt ervoor dat de vele (fyto)nutriënten uit het graangras vrijkomen. Poeder van volledig gras bevat voornamelijk cellulosevezels (met de nuttige stoffen), die niet verteren en het lichaam weer verlaten.

 

Wake-me-up Shake

 • 1 koffielepel Biotona Supergreens
 • Sap van halve citroen
 • 200 ml vers appelsap

Gebruik Biotona shaker

Ik zoek een product voor
Ik zoek op ingrediënt


  Biotona op facebook

  Product in de kijker

  Collagen pro

  Collagen pro

 • Vermindert de diepte en de grootte van rimpels
 • Verbetert de gladheid en elasticiteit van de huid
 • Ondersteunt de normale collageenvorming voor het behoud van een gezonde huid.
 •  

  Lees meer »

  Winkels in de buurt

  Start adres: